Reizigersadvisering HOED Zeehos Katwijk

Wij geven nu ook reizigersadvisering voor alle patiënten die een verre reis maken, vakantie, zakenreizen etc.
Dit wordt gedaan door dr. A.C. Plug (huisarts) en Kimberley Hof (doktersassistente).
Wij willen graag met u bespreken welke voorzorgmaatregelen er genomen kunnen worden om ziekten tijdens of na de reis te voorkomen. En wij kunnen u van informatie voorzien ten aanzien van de benodigde vaccinaties en medicatie voor uw reis.

 

LCR

De huisartsenpraktijken in de HOED Zeehos werken volgens de richtlijnen van het LCR (Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering). Dit betekent dat wij ook gemachtigd zijn om het gele koorts vaccin te geven.  Wij volgen regelmatig nascholingen, zodat wij u altijd een goed advies kunnen geven.
www.lcr.nl

 

Intakeformulier

Het advies is afhankelijk van veel verschillende persoonlijke en reisomstandigheden: de reisbestemming, verblijfsduur, het soort reis, de gezondheid en leeftijd van de reiziger. Hierom vragen wij de reiziger het ‘intakeformulier’ in te vullen voorafgaand aan het consult.

Het ingevulde formulier graag inleveren minimaal 4 weken vóór de geplande reis. U kunt dit formulier afgeven bij de balie op de praktijk of mailen naar assistente@huisartsenzeehos.nl.

 

Afspraak maken

Wanneer u een afspraak maakt op ons reizigersspreekuur, kunt u ervan op aan dat wij volgens de meest recente richtlijnen werken en hierop ons advies baseren. Dit advies wordt vastgesteld door huisarts A.C. Plug.

Na het inleveren van het intakeformulier kunnen wij samen een afspraak inplannen, dit wordt gedaan door Kimberley (doktersassistente). Zij overlegt vooraf met de huisarts over het advies. Tijdens uw afspraak ontvangt u van haar een reisadvies, recepten voor de voorgestelde vaccinaties en andere benodigde medicatie voor op de reis. Ook ontvangt u folders van het LCR met nog wat informatie en het gele vaccinatie boekje die wij zullen invullen.

Na het advies gesprek, kunnen wij alvast de eerste vaccinaties geven, nadat deze zijn opgehaald bij de apotheek in het Zeehos.

 

De kosten

Een volledig reisadvies inclusief folders, gele boekje, advies volgens LCR: €56 euro.
U dient de kosten contant te betalen (er is geen pin).

Vergoeding door zorgverzekeraar
De vergoeding van reizigersadvies en de vaccinaties hangt af bij welke zorgverzekering u zit en hoe u bent verzekerd.

Alvast een fijne reis en bij vragen kunt u altijd bellen naar de praktijk.